Головна Новини Політика рада "Я вважаю, що влада чинить злочин": Медведчук про відмову України від російської вакцини
commentss НОВИНИ Всі новини

"Я вважаю, що влада чинить злочин": Медведчук про відмову України від російської вакцини

Згідно зі словами політика, вакцину "Супутник V" закупили вже десятки країн

12 грудня 2020, 18:11
Поділіться публікацією:








Поки нинішня українська влада, перебуваючи під зовнішнім управлінням, вперто не хоче закуповувати російську вакцину від коронавірусу або виробляти її на території нашої країни, "Супутник V" вже закупили Угорщина, Ізраїль, Китай, Південна Корея, Аргентина і десятки інших країн. Про це заявив голова політради "Опозиційної платформи — За життя", народний депутат Віктор Медведчук в інтерв'ю телеканалам.

"Я вважаю, що влада чинить злочин": Медведчук про відмову України від російської вакцини

Віктор Медведчук. Фото: 112.ua

"Навіщо потрібна вакцина? Для того, щоб вакцинуватися. Навіщо вакцинуватися? Щоб зберегти здоров'я наших громадян. Але влада цього не розуміє, і наше головне завдання — роз'яснити людям, яка влада сьогодні в Україні і які цілі і завдання вона ставить. Тому що ця аргументація, яка зараз звучить, примітивна і абсурдна: "Ні вакцини, ми будемо чекати справжню вакцину, ми будемо чекати реальну вакцину". Ця вакцина в розвинених країнах, як заявив прем'єр, не застосовується. Я радий за нього, що він вважає Україну розвинутою країною. Тільки як бути тоді з оцінками тієї ж Угорщини, куди завезена вже ця вакцина? Ізраїль? як бути з тим, що Південна Корея підписала договір з РФПІ на виробництво 150 млн доз вакцини в 21 році, і виробництво на території Південної Кореї? як бути з тими підприємствами, які почнуть виробництво вакцини в Китаї, Індії, Бразилії? Вчора була заява про те, що 10 млн доз закуплено Аргентиною, і президент Аргентини першим збирається себе прищепити. Це все "нерозвинені країни", звичайно ж. В думках цього прем'єр-міністра це саме так. Більш того, навіть ЄС своїм рішенням визначив, що якщо мова йде про ринок ЄС, то треба висновок спеціальної європейської комісії, яка визначає як реєстратор цього медпрепарату на території ЄС. А якщо мова йде про те, що якась країна в силу своїх національних особливостей захоче придбати цю вакцину, то ніхто перешкоджати цьому не буде", — сказав політик.

"Більш того, в Росії 5 грудня розпочалася масова вакцинація, це перша країна в світі. Через кілька днів оголосили про вакцинацію в Великобританії, де проведена вакцина "Астра", до речі, ефективність якої 70%, але це допускається ВООЗ. Все, що вище 65%, може мати місце. Вакцина "Супутник V" — 95%, "Модерну" — 94,5%, "Пфайзер" — 95%. Сьогодні надійшло повідомлення про те, що РФПІ, центр Гамалія як науковий автор розробки цієї вакцини, домовилися про спільні дії щодо застосування "Астри" і "Супутник V". Але Британія не член ЄС і, напевно, теж не дуже "розвинена" країна в розумінні цього унікального прем'єр-міністра, якого нам дав Бог. і який, на жаль, ще перебуває на своїй посаді. Ця ситуація до комічного смішна, якби вона не стосувалася життя і здоров'я наших людей", — додав Медведчук.

Політик нагадав, що виробництвом російської вакцини в Україні може зайнятися харківське підприємство "Біолік". Крім цього, воно також може виробляти вакцину на експорт. Однак для цього потрібен дозвіл реєстратора.

"Без реєстратора вони цього не зроблять. А як ви думаєте, Україна дасть дозвіл на виробництво цієї вакцини, навіть на експорт для третіх країн? Я думаю, що ми відповідаємо на це питання з вами однаково. Але це не означає, що наша партія буде вести тільки роз'яснювальну роботу, це далеко не так. ми не будемо просто роз'яснювати людям, що влада знищує наших людей. А чому знищує, я вам поясню дуже просто. Коли я приїхав в минулий раз, після зустрічі з Путіним, і ми домовилися про те , що Україна може придбати вакцину "Супутник V", то смертність була десь на рівні 90-110 чоловік в день. Остання статистика: позавчора — 266, вчора — 282 померлих. А як почали спекулювати на цифрах захворюваності щоденних. А просто зіставте, скільки було проведено тестів і скільки встановлено тих, які захворіли. і ви побачите, що коли 15-17 тис. хворих, це 67-70 тис. тестів. А коли показують 8-10-11 — це 3-40 тис. тестів. Тобто і це питання вже регулюють. Для чого? Це ж прямий обман наших громадян, який веде до того, що те, що загрожує національній безпеці (а здоров'я і життя людей — це саме головний об'єкт національної безпеки), ігнорується владою. Влада намагається сьогодні зробити те, чого не повинна робити. Я вважаю, що влада чинить злочин в цьому контексті. Тому що треба купувати, треба робити те, що є, як засіб, який визнано в усьому світі. Я перерахував країни, можливості. У січні-лютому буде вироблено 7 млн доз в Росії. Більш того, вони вийдуть на 10-15 млн ", — резюмував Віктор Медведчук.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Сергей

13 грудня 2020, 19:52

Кум Уйла Владимировича Медведчук - враг Украины! Так что, собаки лают, караван идет.

жора

13 грудня 2020, 09:28

Необходимо закупить русскую вакцину, а бандерлогов не вакцинировать . Таким образом, за полгода, пока они дождутся американской - передохнут

Коммент

12 грудня 2020, 23:19

Покупать непроверенное вещество у страны-врага - это преступление против Украины


Новини