Зустріч Зеленського з президентом Бразилії, який робив неоднозначні заяви, не відбулася

В ОП розповіли про причину, чому зустріч не відбулася

Президент Зеленський не провів переговори з лідером Бразилії Луїсом Інасіо Лулою да Сілвою. В ОП заявили, що причиною стали різні графіки. Про це в інтерв’ю “Радіо Свобода” розповів заступник голови Офісу президента Ігор Жовква.

“Нічого з президентом Бразилії не сталося. У дипломатії є таке поняття, як неспівпадіння графіків. От це і сталося. З огляду на те, що президент України перебував в Японії менше доби, не знаю, скільки часу перебував президент Бразилії, але, безумовно, і президент України хотів зустрітися. Очевидно, і президент Бразилії мав такий намір. Не вийшло”, — заявив Жовква.

Також він сказав, що така нагода може з'явитися в майбутньому на міжнародних майданчиках.

“Якщо ця країна висуває відповідні мирні пропозиції, вона має розуміти, що ці пропозиції мають лягати в основу чи бути частиною українського плану, української формули миру”, — наголосив заступник голови ОП.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що після саміту G7 президент Бразилії образився на Зеленського. Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва розчарований тим, що він так і не зміг провести зустріч із президентом України Володимиром Зеленським на полях саміту "Великої сімки" у Японії. У тому, що діалогу так і не відбулося, бразильський лідер звинуватив українську сторону.

Він зазначив, що не бачить великої проблеми в тому, що він так і не зміг безпосередньо переговорити з президентом України, хоч і зазнає певного розчарування щодо цього. Лула зазначив, що слухав виступ Зеленського на саміті, а український лідер чув його виступ, у якому також досить багато було сказано про війну в Україні.