Зустріч Зеленського і Путіна в Криму: у МЗС назвали умову

У МЗС не вірять у те, що Володимир Путін виконає умову України для зустрічі з Володимиром Зеленським у Криму

Зустріч двох президентів - Володимира Зеленського та Володимира Путіна - в Криму, куди вирушив глава російської держави, зараз неможлива. Вона може відбутися тільки в тому випадку, якщо над анексованим півостровом знову піднімуть український прапор. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Під час брифінгу главу МЗС попросили прокоментувати чутки про те, що найближчим часом можуть відбутися переговори Зеленського та Путіна на адмінмежі з окупованим Кримом. Кулеба запевняє, що нічого спільного з реальністю ця інформація не має. Така зустріч може відбутися лише тоді, коли Росія покине півострів і окупація закінчиться.

"Зустріч президентів Путіна і Зеленського в Криму, дійсно, можлива - коли відбудеться церемонія зняття російського прапора, а на його місце піднімуть український. І ця церемонія буде присвячена відновленню суверенітету України над анексованим Кримом", - відповів на питання журналістів Кулеба.

Однак у МЗС не вірять, що Росія збирається найближчим часом піти на подібний крок.

"Мені поки що, на жаль, нічого про подібну церемонію не відомо. Навпаки, Путін вирушив у Крим зовсім з іншою метою. Він закладає нові кораблі для Чорноморського флоту, щоб продемонструвати посилення військової присутності Росії в Криму", - говорить глава українського МЗС.

"У даних умовах неможлива ні зустріч в Криму, ні на адміністративному кордоні. Взагалі дивно, що хтось розганяє подібні речі", - додав Кулеба.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, чи збирається президент України Володимир Зеленський відновити подачу води в окупований Крим.