Зеленський звернувся до українців у річницю великої війни: що сказав про її завершення та мир

Володимир Зеленський наголосив, до слів "завершення війни" ми завжди додаємо "на наших умовах"

Глава української держави Володимир Зеленський оприлюднив відеозвернення до другої річниці початку повномасштабної війни Росії проти України. Відповідний запис опублікувала прес-служба президента. Володимир Зеленський записав своє звернення у Гостомелі, звідки мало розпочатися російське "захопити Київ за три дні". Лідер українців подякував співвітчизникам, які два роки борються за перемогу після російського повномасштабного вторгнення.

Президент зазначив, що український народ, як і всі нормальні люди, хоче завершення війни, миру, але тільки того миру, біля якого стоятиме слово "справедливий".

"Будь-яка нормальна людина хоче, аби війна закінчилась. Але ніхто з нас не дозволить, аби закінчилась країна наша. Саме тому до слів про завершення війни ми завжди додаємо: на наших умовах. Саме тому біля слова мир завжди звучить: справедливий. Саме тому в майбутній історії біля слова Україна завжди стоятиме слово Незалежна. Боремось за це. І переможемо. У найкращий день нашого життя", – заявив президент.

Володимир Зеленський висловив переконання, що сьогодні, 24 лютого, українці стали на 730 днів ближчими до перемоги. Незважаючи на різні історії про початок війни, фінал буде єдиним для всіх – перемога, упевнений глава держави.

Читайте також на порталі "Коментарі" - сьогодні 24 лютого вже два роки з початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну. Так звана "спеціальна військова операція" явно затягнулася, але путінський режим, розпочавши агресію, вже не може зупинитися, тому що це загрожує його падінням. Тому вустами того ж таки екс-президента РФ Дмитра Медведєва (наразі – заступника голови Ради безпеки) анонсує плани щодо захоплення Києва, Одеси і так далі. Незважаючи на величезні втрати заради захоплення Авдіївки, окупаційна армія готова до нового наступу, бо має великі резерви. Україна таких, на жаль, не має. А падіння допомоги з боку союзників не дає нам можливості компенсувати це хоча б військово-технічною перевагою. ЗСУ гостро відчувають "снарядний голод", але продовжують демонструвати чудеса мужності. Експерти спеціально для порталу "Коментарі" продовжують аналізувати перебіг російсько-української війни (що йде вже десять років) у другу річницю її повномасштабної фази.