Зеленський звернувся до НАТО з проханням, пов'язаним з підготовкою контрнаступу

Зеленський окремо обговорив стан опрацювання запитів України до НАТО щодо допомоги для проведення гуманітарного розмінування та висловив сподівання на прискорення постачання необхідного обладнання

Україна очікує від держав Північноатлантичного альянсу більше важкого озброєння не лише для того, щоб відбивати атаки країни-агресора, а й для того, щоб українська армія могла піти у контрнаступ та відвоювати свої території. Як передає видання "Коментарі", про це президент України Володимир Зеленський заявив під час розмови з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, повідомляє прес-служба Офісу президента України.

На Банковій наголосили, що глава української держави зупинився на двох ключових моментах. По-перше, проінформував генсека НАТО про те, яка ситуація на фронті, а по-друге, нагадав, що Київ продовжує чекати на обіцяне важке озброєння від партнерів у НАТО.

Володимир Зеленський також зазначив, що Київ дуже потребує нелетальної військової допомоги в рамках комплексного пакету, затвердженого на Мадридському саміті НАТО.

Читайте також на порталі "Коментарі" – українці прожили 160 днів повномасштабного вторгнення. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю розповіли, чому перелом у війні вже розпочався.

Також видання "Коментарі" повідомляло – війна в Україні затягнеться: експерти озвучили прогноз на осінь та зиму. На сьогоднішній день у жодної зі сторін немає можливості, щоб досягти своїх цілей, отже, бойові дії продовжуватимуться.

Раніше "Коментарі" писали – міністр оборони країни-агресора Сергій Шойгу розповів, як відбувається окупація Донецької області.