Зеленський зухвало відповів противникам атак по території РФ

Володимир Зеленський запросив противників атак по території РФ приїхати до Харкова, а потім засуджувати

Захід має підтримувати удари безпілотників по території Росії, а не засуджувати Україну та закликати припинити такі дії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву президент України Володимир Зеленський зробив під час прес-конференції з президентом Фінляндії Олександром Стуббом.

Глава української держави наголосив, що Україна "дуже вдячна різним міжнародним організаціям за те, що вони постійно щось засуджують".

"Дехто порушує питання ударів по НПЗ. Дуже просто можна відповісти організаціям, мені здається, щоб зрозуміти, як вижити у Харкові без світла та води, то треба приїхати та спробувати, а потім думати, засуджувати чи ні", - висловив Володимир Зеленський.

Лідер українців зазначив, що Росія розуміє лише мову сили. Саме тому всі осуди, які звучали раніше, не призвели до зменшення атак Росії.

"Вони (росіяни – ред.) розуміють лише, коли є потужна відповідь. Я вважаю, що Захід має підтримувати українські відповіді", – заявив глава держави.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW) зазначається, що атака безпілотниками 2 квітня по нафтопереробному заводу в Республіці Татарстан (а також по підприємству зі збирання дронів) свідчить про перелом у стратегії України щодо завдання ударів по об'єктах у глибокому тилу РФ. У Росії традиційно погрожують за це всякмими карами, включаючи захоплення Києва. А думки західних союзників України розділилися. Якщо влада Франції вважає, що російські нафтопереробні об'єкти є законною ціллю нашої армії, то представники США продовжують твердити, що не підтримують і не заохочують українські удари по території РФ. Про що свідчить сам факт таких ударів, і навіть реакція на них, зокрема із боку Заходу? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.