Зеленський зробив заяву про вихід ЗСУ з Авдіївки: чому так сталося

Зеленський назвав правильним рішенням вихід ЗСУ з Авдіївки

Україна може здобути перемогу у війні проти Росії, але її дії обмежують дальністю та достатністю озброєння. Ситуація в Авдіївці це підтверджує. У той же час вихід із міста був логічним і професійним рішенням заради порятунку військових. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час Мюнхенської конференції зробив президент України Володимир Зеленський.

Глава держави заявив, що він повністю підтримує рішення та дії військового командування.

За словами президента, він продовжує вірити у те, що Україна може перемогти у війні. Але проблемою є те, що дії України обмежуються лише дальністю та достатністю засобів ураження, але це залежить не лише від українців. І ситуація в Авдіївці це підтверджує.

"На жаль, утримання України у штучному дефіциті озброєння, зокрема у дефіциті артилерії та засобів дальнього ураження, дозволяє Путіну адаптуватися до інтенсивності бойових дій", - заявив Зеленський.

Президент зазначив, що ослаблення демократії лише підриває загальну здатність, коли єдина перевага Росії полягає лише у знеціненні людських життів та постійних м'ясних штурмах.

Володимир Зеленський вважає, що рішення про вихід ЗСУ з Авдіївки виглядає абсолютно логічним, справедливим та професійним, бо стоїть завдання – зберегти наших людей.

"Ми бережемо наших людей, наших воїнів – бо це і є захист. Зброя від наших партнерів допомагає відновлювати мир на нашій території, але насамперед військовий захищає людей. Тому, щоб не потрапити в оточення, було прийнято рішення відійти на інші рубежі", - заявив президент.

Глава держави зазначив, що вихід із Авдіївки не означає те, що Росія щось захопила. За 2 роки війни країна-терорист лише руйнувала маленькі селища, містечка та життя українців.

За словами президента, ворог з жовтня 2023 року атакував Авдіївку всією зброєю та всією потужністю, внаслідок чого загинули тисячі окупантів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Володимир Зеленський прокоментував майбутні вибори в РФ: кого обиратимуть росіяни.