Зеленський зробив нову заяву про війну та Китай: варто чекати жорсткої реакції Пекіна

Президент публічно заявив, що Китай активно допомагає Росії затягувати війну проти України

Росія отримує військову допомогу з Ірану та Північної Кореї, а Китай допомагає РФ затягувати війну проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час виступу в Єврораді зробив президент України Володимир Зеленський.

Глава української держави заявив, що Росії потрібно більше сил, а диктатор Володимир Путін готує підкріплення для продовження війни, а не її припинення.

За словами Зеленського, Путін хоче наступного року зрівнятися з виробництвом боєприпасів у країнах ЄС.

"Він отримує допомогу від Північної Кореї снарядами, обладнанням, а тепер навіть людьми. Плюс Іран... На жаль, ми також маємо чіткі дані розвідки про те, що Китай все ще активно допомагає Росії затягувати цю війну", - висловився український президент.

Український лідер зазначив, що План перемоги України розрахований на посилення і, якщо його дотримуватись, війну можна закінчити не пізніше наступного року.

Читайте також на порталі "Коментарі" - нейтральна позиція щодо війни в Україні, про яку постійно заявляє Китай, є лише видимістю, адже Пекін активно підтримує Росію. Про це заявила постійна представниця США при НАТО Джуліан Сміт, яка вказала на різницю в офіційних заявах КНР та фактах підтримки РФ.

Представниця США при НАТО Джуліан Сміт виступила на брифінгу з критикою ставлення Китаю до війни в Україні, зокрема через підтримку режиму російського диктатора Володимира Путіна. За її словами, Китай намагається переконати світ, що нібито посідає нейтральний статус війни в Україні, проте реальність виявляється іншою.

"Але насправді Китай обрав сторону. Своїм великим пальцем він схилив ваги на підтримку Росії у її війні в Україні та надає росіянам довгий список компонентів подвійного призначення, які дають змогу здійснювати напади на українських цивільних та військових", – сказала Сміт.