Зеленський зробив нову заяву про підтримку України, якщо Трамп стане президентом

За словами Зеленського, він не може прогнозувати.

Президент України Володимир Зеленський закликав дочекатися президентських виборів у США, перш ніж робити висновки щодо подальшої підтримки України з боку цієї країни. В інтерв'ю індійським ЗМІ він зазначив, що майбутня політика США щодо України залежатиме від результатів виборів.

На запитання про те, чи зміниться підтримка України, якщо Дональд Трамп стане президентом, Зеленський зазначив, що потрібно дочекатися листопада. Він також згадав про їхню єдину телефонну розмову під час війни, під час якої Трамп висловив бажання підтримувати незалежність України і прагнення до завершення війни.

"Але я не отримав жодних сигналів від його команди про те, чи, власне, від нього, бо ми мали одну двосторонню розмову… Під час війни ми мали одну телефонну розмову. І я чув меседжі лише, що він буде підтримувати Україну, що він прагне зупинити війну, щоб Україна була незалежною європейською вільною країною. Оце всі меседжі, які я отримав від нього безпосередньо", - сказав Зеленський.

Зеленський підкреслив, що наразі неможливо робити прогнози і варто дочекатися виборів, щоб побачити, якою буде ситуація тоді.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Україна запобігла великому наступу Росії. Президент Володимир Зеленський заявив, що завдяки військовій операції у Курській області, Україна змогла зірвати наступ Росії на Сумську область. За словами Зеленського, Кремль готував наступ на Сумщину після того, як ЗСУ зупинили спробу Росії захопити Харків.

Володимир Зеленський в інтерв'ю представникам індійських ЗМІ розповів про причини українського наступу на територію Росії та бої в Курській області. За словами президента, Росія підготувала вторгнення на Харківщину під час якого хотіла захопити обласний центр — Харків. Однак, після того, як українські військові зупинили наступ РФ Москва планувала нову атаку.