Зеленський заявив, що є варіант, як змусити Росію "думати про мир"

Володимир Зеленський закликав Захід надати Україні більше сучасних систем ППО та більше забезпечення ракетами для таких систем

Росія буде змушена думати про світ, коли її "можливості для терору будуть знешкоджені". Як передає портал "Коментарі", про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму традиційному відеозверненні до українців.

"Але щоб гарантовано захистити наше небо та звести до нуля можливості російських терористів, потрібно значно більше сучасних систем ППО і більше забезпечення ракетами для таких систем", - зазначив президент.

За його словами, Росія не має шансів на полі бою. І намагається терором перекрити свої військові поразки. Коли російські можливості для терору будуть знешкоджені нашими спільними з партнерами зусиллями, Росії не залишиться нічого іншого, ніж думати про світ.

Також президент повідомив, що завершився черговий етап звільнення наших людей з російського полону: вдалося повернути 108 українок – офіцерів, сержантів, пересічних. Армія, ВМС, тероборони, Нацгвардія, прикордонники. 96 – військовослужбовці, з них 37 евакуйовано з "Азовсталі". 12 – цивільні.

"Є серед звільнених і ті, кого захопили в полон ще задовго до повномасштабної війни. Ми ні про кого з наших не забуваємо – всіх маємо повернути. І повернем", - підсумував глава держави.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Німеччина назвала свій пріоритет у постачанні Україні зброї.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Білорусі вже навіть не приховують, що готуються до війни з Україною, проводять заходи, які свідчать про підготовку до серйозного протистояння. Так у Білорусі частини співробітників МНС виділили зброю, щоб "захищати батьківщину" у разі бойових дій, також у країні тренуються проводити евакуацію населення та розповідають про укриття. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю телеканалу ОНТ розповів голова МНС Білорусі Вадим Синявський.