Зеленський запропонував по-новому нараховувати виплати для українських біженців за кордоном

Володимир Зеленський пропонує, щоб іноземні виплати для українських біженців спочатку потрапляли в бюджет України, а потім перерозподілялись на потреби біженців у різних країнах.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що гроші, які європейські країни видають на українських біженців залишаються у цих же країнах. Щоб зменшити можливі зловживання з боку біженців президент запропонував новий спосіб виплат.

Володимир Зеленський в інтерв'ю для німецького телеканалу ARD зазначив, що Україна вдячна за підтримку біженців, однак вказав, що інколи у цій системі допомоги можуть бути недоліки.

"Є такий момент, наприклад, якась людина виїхала та знаходиться за кордоном. Вона отримує підтримку від Німеччини. І ми дякуємо, що ви підтримуєте наших громадян. Але буває так, що ця людина отримує підтримку і від вас, і від нас", - говорить Зеленський.

Президент зазначив, що кращим варіантом підтримки для українських біженців було б, якби гроші з Німеччини потрапляли в бюджет України, а після цього були перерозподілені за місцем розташування біженців.

Також Зеленський наголосив, що виділенні від європейських країн гроші для біженців з України, залишаються та працюють на економіку всередині країни у якій перебувають українці.

"Коли почалась війна, наші люди виїхали. Нема питань. Але вони вивозили гроші, як будь-яка людина. І всі ці гроші залишились в Європі. А потім Європа почала підтримувати Україну, і почала її підтримувати знов таки в Європі. Тобто всі гроші, які йшли на підтримку українців, залишались за кордоном, в економіці тієї чи іншої держави", - сказав Зеленський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Польща готує зміни для українських біженців.

Також "Коментарі" писали, що частина біженців з України повинна залишити Нідерланди до березня 2024 року.