Зеленський вважає, що Макрон марнує час на Путіна

Український президент стверджує, що президенту Франції марнує час на розмови з очільником Кремля.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що його французький колега Еммануель Макрон даремно витрачає час на розмови з російським диктатором Володимиром Путіним. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Президент України нещодавно дав інтерв’ю кільком виданням з Італії, де критично поставився до розмов Макрона з Путіним.

"Це марний діалог. По правді кажучи, Макрон марнує час", – сказав Зеленський та додав, що "дійшов висновку, що ми не можемо змінити ставлення Росії. Це їм вирішувати, чи співпрацювати з міжнародною спільнотою".

Зеленський неодноразово критикував президента Франції за марні розмови з Путіним. Як заявив Макрон, він не розмовляв з російським диктатором з вересня минулого року та підтвердив ці слова на Мюнхенської конференції з безпеки, де зазначив, що "зараз не час для діалогу".

Попри такі заяви Еммануеля Макрона, президент Франції зазначив, що хоче поразки Росії, але не її "знищення". Також Макрон додав, що не бачить у Росії альтернатив Путіну.

Під час розмови з італійськими ЗМІ, Зеленський також відповів на занепокоєння США про можливе постачання зброї до Росії з Китаю. На думку президента України Китай збереже свій "прагматичний підхід" та намагатиметься не брати участь у війні, щоб не спровокувати "Третю світову".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України зробив пропозицію прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану.

Також "Коментарі" писали, що Туреччина відповіла на попередження США про експорт військових товарів до Росії.