Зеленський вказав, де буде "точка для закінчення війни"

Зеленський пояснив, що може стати "точкою" для припинення війни в Україні

Президент України Володимир Зеленський оцінив роль НАТО й окремих держав-членів Альянсу в пошуку можливих способів припинення війни Росії проти України. Також Зеленський вказав, де "точка для закінчення війни". Як повідомлялють "Коментарі", таку заяву Зеленський зробив в інтерв'ю суспільним мовникам.

"Вони повинні завтра (після припинення вогню – ред.) сказати, що Україну беруть в НАТО чи не беруть. Відповідь проста – нас не беруть, бо бояться Росії. Нам треба заспокоїтись з цим. Є інші країни НАТО, які хочуть бути гарантами нашої безпеки... Ось в цьому треба знайти компроміс. Це буде точка для закінчення війни", зазначив Зеленський під час інтерв'ю.

Як повідомив Зеленський, це буде нормальним компромісом як для Заходу й України, так і для Росії.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Подоляк розповів про підготовку зустрічі Зеленського та Путіна. Радник глави ОП вважає, що будь-які принципові рішення можуть бути прийняті лише на зустрічі президентів двох країн – РФ та України. Переговори президентів України та Росії є ключовими для відновлення миру. Така зустріч може відбутися у разі, якщо будуть напрацьовані допустимі компроміси для розмови тет-а-тет.

Також "Коментарі" писали, що Подоляк розповів, як тепер світ тиснутиме на Кремль, вимагаючи припинення війни в Україні. Радник керівника ОП нагадав про вже введені проти РФ санкції і підкреслив, що "все тільки починається".

Читайте на порталі "Коментарі": у Генштабі розповіли, на скільки у окупантів ще вистачить запасів боєприпасів та продовольства.