Зеленський визначився, чи відправлятиме у відставку Умєрова і Буданова

Президент підтвердив, що інформація про відставку Умєрова та Буданова ходила давно, але вона не відповідає дійсності

Як повідомляє портал "Коментарі", президент України Володимир Зеленський відреагував на чутки про можливу зміну керівників оборонних відомств України. Зокрема, у ЗМІ та соцмережах циркулює інформація про можливу відставку начальника ГУР Міноборони Кирила Буданова та міністра оборони Рустема Умєрова.

"Я не збирався це робити. Я не збирався міняти Буданова. Інформація ця ходила, так. По Умєрову не було теж такого питання", - заявив Володимир Зеленський.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в Офісі президента Володимира Зеленського розглядають можливість звільнення керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова, а також інших чиновників, зокрема, про це в інтерв'ю Radio NV повідомив секретар парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки нардеп Роман Костенко.

За його словами, існує інформація не лише про потенційну відставку Буданова, а й про можливу заміну міністра оборони Рустема Умєрова.

"Але протягом усього часу в Офісі ухвалюються іноді рішення вже на 100%, а потім вони якось змінюються. І вже потім ми бачимо кадрове рішення, про яке ніхто не говорив", - наголосив нардеп.

Також видання "Коментарі" повідомляло - напередодні керівник Центру підтримки аеророзвідки Марія Берлінська заявила про те, що міністр оборони Рустем Умєров має піти у відставку. Згодом вона вирішила ще раз пояснити, чому в цьому переконана.

Раніше "Коментарі" писали – Рустему Умєрову готують відставку: стало відомо, хто може обійняти його посаду.