Зеленський відреагував на голосування Сенату США за схвалення законопроєкту за допомогою України

Сенат США у фінальному голосуванні підтримав законопроєкт щодо іноземного фінансування. $60 млрд передбачається для України

Глава української держави Володимир Зеленський подякував американським законодавцям за ухвалення законопроєкту за допомогою України на $60 млрд. Як передає портал "Коментарі", відповідне повідомлення глава держави опублікував у X (Twitter).

"Завдяки Чаку Шумеру, Мітчу Макконнеллу та всім сенаторам США, які підтримали продовження допомоги Україні в нашій боротьбі за свободу, демократію та цінності, що мають для нас усіх величезне значення", - написав президент.

Лідер українців наголосив, що подальша допомога США дозволяє позбавити життя українців російською агресією.

"Американська допомога наближає справедливий мир в Україні та відновлює глобальну стабільність, що сприятиме більшій безпеці та процвітанню всіх американців та всього вільного світу", - резюмував Зеленський.

Читайте також на порталі "Коментарі" – американські танці навколо допомоги Україні йдуть уже п'ятий місяць. Республіканці (точніше – їхнє трампістське крило) вигадують нові та нові причини гальмувати ухвалення відповідного законопроєкту. Сьогодні Сенат США нарешті остаточно підтримав пакетний законопроєкт про міжнародну допомогу з більш як $60 млрд на допомогу Україні. Наразі законопроект відправляється до Палати представників, де є ризик, що процес знову застопориться. До чого все йдеться, про що каже – і чим може завершитися? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що говорять позитивні сигнали зі США для України: що важливо у риториці Дональда Трампа.