Зеленський відповів TIME та Арестовичу

Голова держави нагадав про успіхи 2022 року та витіснення росіян з Чорного моря

Зеленський у своєму вечірньому зверненні відповів на критику на свою адресу, яку поширив часопис TIME і яку підхопили в Україні, зокрема екс-радник голови Офісу президента Олексій Арестович. Про це повідомляють "Коментарі".

"Сучасний світ так влаштований, що звикає надто швидко до успіхів. Коли почалася повномасштабна агресія, багато хто у світі очікував, що Україна не вистоїть. Тепер сприймаються вже просто як даність колосальні речі, які роблять наші люди, всі наші воїни, - заявив Володимир Зеленського, якому дорікають за "неуспіх" контрнаступу в 2023 році. - Успіх України в битві за Чорне море – це те, що буде в підручниках історії, хоч і не так часто обговорюється зараз. Але… щоб там не було, нам робити своє – захищати свою державу, українську незалежність, наше життя, нашу культуру, українську свободу. І ми захистимо!".

Окрім цього, Зеленський подякував всім, хто "не вигорів, хто вірить в Україну так само, як 24 лютого, і так само б’ється заради України, хто дбає про Україну".

Нагадаємо, що 30 жовтня авторитетне видання Time опублікувало велику статтю, що була присвячена президенту Зеленському та поточній ситуації в російсько-українській війні. Автор статті пише про непросту ситуацію на фронті, нестачу солдатів в ЗСУ, скорочення західної підтримки. У публікації йдеться, що сторони втратили понад 100 тисяч солдатів. У ній також порушується тема корупції, зокрема в Міноборони, падіння підтримки України з боку партнерів, конфлікта між українськими політиками та військовими.

Тим часом, експерти розповіли, які сигнали приховує стаття TIME про Зеленського та Україну.

Командири на передовій починають саботувати накази про наступ.

А Данілов відреагував на інформацію Time про високі втрати ЗСУ та нестачу військових.