Зеленський відповів на пропозицію Порошенка щодо закону про колаборантів

Він сказав, що лідер повинен робити, а не говорити

Президент України Володимир Зеленський прокоментував парламентську ініціативу свого попередника Петра Порошенка і його партії "Європейська солідарність", які ініціювали прийняття закону про колаборантів. Про це повідомили в пресслужбі глави держави.

Під час робочого візиту на Донбас 11 лютого під час спілкування з пресою Зеленському поставили запитання про те, чи підпише він закон про колаборантів, який ініціювала партія Порошенка, в разі його прийняття.

Зеленський заявив, що у партії "Європейська солідарність" була можливість закрити телеканали, які фінансуються з окупованих територій і Росії (112, NewsOne і Zik) ще у 2018 році.

Він сказав, що будь-які законодавчі ініціативи подібного роду є лише потугами, оскільки будь-який лідер повинен робити серйозні кроки, а не тільки говорити.

Довідка 2 лютого 2021 року Президент Зеленський ввів в дію рішення РНБО про накладення санкцій на нардепа Тараса Козака та його бізнес-активи, серед яких виявилися телеканали 112, NewsOne і Zik. Фактичним власником цих трьох медіа вважають Віктора Медведчука.

Зеленський заявив, що закриті телеканали працювали проти національної безпеки України, і підривали шлях нашої країни до Європейського союзу і НАТО. Міністр культури Олександр Ткаченко звинуватив їх в інформаційному тероризмі та роботі на російську пропаганду.

Після блокування телеканалів п'ятий президент України Петро Порошенко закликав Зеленського прийняти закон про колаборантів, який ініціювала його партія в парламенті.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Україна не дозволить Росії зірвати режим припинення вогню.

Читайте також про те, хто може стати новим прем'єр-міністром України.