Зеленський відповів, чому хоче зустрітись із Сі Цзіньпіном

Зеленський хоче залучити Китай до Формули миру і глобального саміту миру

Український президент Володимир Зеленський розповів про прагнення мати зустріч з керівником Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном. Про це лідер України заявив, виступаючи в Давосі на полях Всесвітнього Економічного Форуму.

Володимир Зеленський пояснив, що не мав зустрічі з китайським лідером Сі Цзіньпіном, бо він не приїхав у Давос.

Натомість як заявив глава держави, з прем'єр-міністром Китаю Лі Цяном, що знаходиться в Давосі, готовий зустрітись очільник українського уряду Денис Шмигаль.

"Справа не у певному рішенні чи вирішенні проблем. Я з радістю зустрінусь з лідером Китаю. І наскільки я знаю, лідером Китаю є Сі Цзіньпін. Він той, хто ухвалює рішення. А я ухвалюю рішення в Україні. Насправді: наш народ ухвалює рішення. Вони проголосували за мене. Зараз я є менеджером. Але, у будь-якому випадку, якщо ми порівнюємо - це про те, хто ухвалює рішення у країнах. Я не потребую якихось діалогів. Я потребую дуже важливих рішень від тих, хто ухвалює рішення. Ми хочемо залучити їх до Формули миру і саміту миру. І ми потребуємо їх на правильній стороні світу. І саме тому, я хочу з ним зустрітись (з Сі Цзіньпіном)", - повідомив Володимир Зеленський.

Глава держави нагадав, що раніше спілкувався телефоном з очільником Китаю. "Я сподіваюсь, ми продовжимо", - підсумував український лідер.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Швейцарії китайська делегація відмовилася від зустрічі із Зеленським. Китай відмовивсь погодити зустріч прем'єр-міністра Лі Цяна і президента України Володимира Зеленського на території Швейцарії. Важливо, що до цього очільник Офісу президента України Андрій Єрмак зазначив, що Китаю дуже важливо приєднатись до мирних переговорів.