Зеленський розповів, яких кроків він очікує від Путіна

Президент України Зеленський вважає, що Путін точно не втомився від війни проти України

Самих слів про бажання розпочати переговори з Україною замало. Росія та її керівництво мають продемонструвати конкретні дії про те, що вони хочуть завершення війни. Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю телеканалу "CNN" заявив президент України Володимир Зеленський.

Глава української держави висловив упевненість у тому, що росіяни не зацікавлені у закінченні війни, хоч і мають певну втому. Єдина людина, яка готова і надалі вбивати, і воювати – це президент Росії Путін.

"Лише Кремль, лише одна людина, яка очолює РФ, не втомилася від цієї війни. Він (Ред. - Путін), можливо, втомився від життя в принципі через свій вік, але він точно не втомився від війни", - заявив Володимир Зеленський.

За його словами, якщо президент країни-агресора справді буде налаштований на світ, то українці це "відчують та побачать".

Зеленський заявив, що за словами про небажання більше воювати мають бути конкретні вчинки – має бути припинення вогню, потім росіяни мають залишити територію України, РФ має почати відшкодовувати збитки за свої злочини, притягнути до відповідальності військових злочинців. Це і є ті конкретні кроки, які покажуть, що Росія налаштована припинити війну проти України. Поки що нічого такого не трапляється.

Щодо дипломатичних процесів, то президент зазначив, що жодних переговорів поки що з Росією бути не може, тому що президент РФ продовжує говорити мовою ультиматумів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Байден зустрінеться із Сі Цзіньпіном на G20: у чому важливість зустрічі – який сигнал може бути надісланий Путіну.