Зеленський розповів, у чому є загроза для ЄС, якщо Україна програє Маріуполь

Президент закликав Європу об'єднатися, заради допомоги Україні та щоб відстояти головні європейські принципи

Європейський Союз більше не зможе називатись об'єднанням держав, де на першому місці стоять такі принципи, як демократія та свобода. Про все це доведеться забути, якщо Україна програє у війні за свої землі Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це сьогодні під час звернення до парламенту Бельгії заявив президент України Володимир Зеленський.

"Якщо програємо Маріуполь та інші українські міста, не буде більше жодного міцного Європейського Союзу", – заявив Володимир Зеленський.

Він додав, якщо Україна програє, то жителям решти Європи потрібно буде готуватися, що і до них прийде тиранія, щоб позбавити їх того, що вони мають сьогодні і чим пишаються.

При цьому президент України уточнив, що ніхто в Україні не бажає громадян Бельгії та інших європейських країн пережити те, що переживають українці. Також, говорячи про все це, він не збирається загрожувати громадянам Європи, а просто констатує факти, які дуже добре можна побачити, перебуваючи в ці дні в Маріуполі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - спікери української делегації, яка повернулася зі Стамбула, зазначили, що після кількох раундів переговорів вже можна сказати, що є всі підстави для підготовки зустрічі на рівні президентів України та Росії. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню розповіли, чи можлива незабаром зустріч Зеленського та Путіна і які прогнози можна буде зробити за її результатами. Якщо, звичайно, вона відбудеться.

Також видання "Коментарі" повідомляло – РФ готує серію "референдумів" у своїх квазіосвітах: що за цим стоїть.