Зеленський розповів, що може статися, якщо Україна не втримає Бахмут

Президент Зеленський вважає, що якщо ЗСУ не вдасться утримати Бахмут, Україну можуть почати схиляти до компромісу

Оборона Бахмута Донецької області є важливою для України з військової та політичної сторони. Оскільки втрата міста-фортеці може призвести до тиску до пошуку компромісів із країною-агресором. Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю "Associated Press" розповів президент України Володимир Зеленський.

Глава держави висловив думку, що у разі втрати Бахмута російський диктатор Володимир Путін обов'язково використовує цю "перемогу" у своїх інтересах. За словами Зеленського, лідер росіян "продав би цю перемогу Заходу, суспільству, Китаю та Ірану".

"Якщо він відчує кров - відчує запах, що ми слабкі - він штовхатиме, штовхатиме, штовхатиме", - заявив президент України.

Володимир Зеленський припускає, що тиск від поразки в Бахмуті буде швидким: як міжнародною спільнотою, так і всередині України.

"Наше суспільство відчує втому. Наше суспільство підштовхне мене до компромісу з ними", - сказав глава держави.

Він додав, що зараз він не зазнає такого тиску ні з боку партнерів, ні з боку українців.

Читайте також на порталі "Коментарі" - з оборони Бахмута може розпочатися контрнаступ: у командуванні ЗСУ зробили заяву.

Також видання "Коментарі" повідомляло – під час чергового засідання Ставки, як розповів верховний головнокомандувач Володимир Зеленський, основну увагу приділяли боям на Донбасі: Авдіївка, Бахмут, Вугледар, Мар'їнка, Білогорівка. Що показала зараз ця битва загалом і за Бахмут зокрема? Про що говорить російська істерика із цього приводу – і пропагандистська, і власне військова? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.