Зеленський розповів, що буде, якщо допомога для України й надалі затримуватиметься

Володимир Зеленський просить союзників не експериментувати із затягуванням допомоги Україні

Україна звертається до партнерів та союзників із закликом перестати експериментувати із затягуванням щодо допомоги. Це може призвести до кризи і не лише в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву, перебуваючи з офіційним візитом у Давосі, зробив президент України Володимир Зеленський.

"Якщо чесно, я б не радив нам всім експериментувати. Бо це страшний експеримент затягувати з тією чи іншою допомогою. Проблема іноді в тому, що ми називаємо допомогу допомогою. Тому що не всі, на жаль, усвідомлюють, що це безпека не тільки України. Так, в більшості своїй українських людей, але це і безпека європейського континенту і буде мати вплив безумовно на безпеку всіх континентів", - заявив глава української держави.

Президент наголосив, що без західної допомоги Україна буде слабшою на полі бою. Може виникнути дефіцит артилерії, зенітних ракет протиповітряної оборони. Це, у свою чергу, призведе до того, що Україна, наприклад, не зможе відбивати удари балістичними ракетами.

Володимир Зеленський підкреслив, що самотужки протистояти Росії буде дуже складно, тому буде велика кількість вбивств і велика кількість поранених людей.

"Завдяки системам протиповітряної оборони, наприклад, яка високовартісна, дуже високовартісна, в нас немає в цьому році блекауту. І в наших людей є тепло, у нас є вода і в лікарнях, і в дитсадках, і в школах. Тому, що ж станеться? Станеться велика криза. Зараз війна, а буде велика криза для всієї Європи. Чому? Тому що без допомоги США, Європейського союзу Україна буде боротися, Україна буде слабкіше, і це буде можливість для Росії захопити нас", - заявив президент.

Зеленський вважає, що у разі програшу України буде війна НАТО із Російською Федерацією. На думку українського президента, російський диктатор Володимир Путін цього справді хоче.

Читайте також на порталі "Коментарі" – блокування допомоги Україні: хто і з чим прорахувався у США і не лише.