Зеленський розповів про розмову з Трампом: Україна може повернути ядерну зброю

Зеленський пригрозив Трампу ядерною зброєю, як альтернативу вступу в НАТО.

Президент України Володимир Зеленський розповів про деталі розмови з кандидатом в президенти США Дональдом Трампом. За його словами, Україна наразі обирає НАТО, однак у випадку блокування руху до Альянсу українським захистом стане власна ядерна зброя.

Після участі у засіданні Євроради, де Володимир Зеленський представив план перемоги, президент України провів пресконференцію, де згадав про Будапештський меморандум, який виявився неефективним захистом від партнерів в обмін на без'ядерний статус України.

"Хто з цих великих країн, всіх ядерних держав постраждав? Всі? Ні, одна – Україна. Хто віддав ядерну зброю? Всі? Одна – Україна. Хто сьогодні воює? Україна", - сказав Зеленський вказуючи, що на країни, які мають ядерну зброю, не нападають інші держави.

Зеленський розповів про розмову з Трампом, якому пояснив, що Україна може отримати гарантії захисту двома шляхами: НАТО або ядерна зброя.

"У нас виходить так, який же вихід? Або в України буде ядерна зброя – і тоді це для нас захист. Або ми повинні мати якийсь альянс. Окрім НАТО, на сьогодні ми не знаємо дієвих альянсів", – вважає президент.

Зеленський наголосив, що наразі Україна обирає шлях до НАТО, а не створення ядерної зброї. Також президент додав, що Трамп почув його і назвав це "справедливими аргументами".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, у випадку відсутності або зменшення західної допомоги, Україна може створити ядерну зброю.

Також "Коментарі" писали, що Трамп радився з Путіним про відправку зброї в Україну.