Зеленський розповів про розкол у російському суспільстві

Президент України вважає, що половина російського населення перебуває під серйозним сумнівом.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що під час заколоту засновника ВПК "Вагнер" Євгена Пригожина Росія розділилась на дві частини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Володимир Зеленський заявив, що згідно з даними української розвідки у Росії половина суспільства підтримала бунт Пригожина та його повстання проти Кремля.

Тоді вагнерівцям вдалось захопити кілька об’єктів у двох містах Росії та рушити на Москву. Заколот неочікувано припинився через таємну угоду, яку уклав Кремль з Пригожиним за посередництва білоруського президента Олександра Лукашенка.

"Пів Росії підтримало Пригожина. Пів Росії підтримало Путіна. Ми всі бачимо цей процес, який показує, що половина російського населення перебуває під серйозним сумнівом", - вважає Володимир Зеленський.

Попри те, що громадська підтримка війни у Росії є високою, навіть після припинення бунту, було помітно підтримку вагнерівців та особисто Пригожина. Коли лідер ПВК "Вагнер" залишав Ростов-на-Дону, його автомобіль оточили місцеві жителі, які аплодували Пригожину та тиснули йому руку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський озвучив скільки українські війська знищили найманців з ПВК "Вагнер".

Також "Коментарі" писали про те, що Зеленський назвав умову для переможного завершення війни. Окрім того, український президент розповів, скільки країн НАТО підтримують членство України у військовому альянсі. Це сталось під час пресконференції з прем'єр-міністром Іспанії, яка пройшла на початку лютого.