Зеленський розповів, обговорення якого питання західні партнери уникають усіма способами

Удари вглиб РФ, як і раніше, непроста тема в розмовах із західними союзниками

Західні партнери уникають прямих відповідей на питання про збереження обмежень на використання зброї по Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ході прес-конференції зробив президент України Володимир Зеленський.

Глава української держави визнав, що західні лідери намагаються не говорити з нею на тему застосування західної зброї територією Росії.

"Але я порушую це питання. Олімпіада пройшла, а пінг-понг залишився", - висловився Володимир Зеленський, давши зрозуміти, що дипломатичні "ігри" у спілкуванні із західними союзниками нікуди не зникли.

Зазначимо, українська влада готується представити високопосадовцям національної безпеки США список цілей великої дальності на території Росії, які ЗСУ можуть вразити, якщо Вашингтон зніме обмеження на постачання американської зброї. Про це повідомляє рейтингове видання "Politico".

Читайте також на порталі "Коментарі" - російсько-українська війна триває, а з нею і тривають фактично благання Києва до основних партнерів - дозволити бити західною зброєю по РФ. Однак у Вашингтоні, Берліні вкотре заявили, що про це не може бути й мови. До того ж, неприємно здивувала позиція вже нового британського уряду, де також проти того, щоб ЗСУ могли бити ракетами Storm Shadow територією РФ. Що насправді відбувається? Чим можна пояснити позицію наших західних партнерів, які мають розуміти, що, тільки захищаючись, Україні війну не виграти? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.