Зеленський розповів, коли можна буде закінчити війну

Президент заявив, що завершення війни Росії проти України залежить одразу від деяких речей

Війна, яка йде в Україні, може бути закінчена, якщо так вирішить той, хто її розв'язав, тобто президент Росії Володимир Путін. Рішення про припинення війни Путін може ухвалити лише в тому випадку, якщо перестане жити в якійсь потойбічній реальності. Про це заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на трансляцію "Українського сніданку" у Давосі.

"Що стосується того, коли ця війна може закінчитися, я думаю, це залежить від деяких речей. Насамперед від бажання різних сторін, бажання об'єднаного Заходу з приводу міцності та озброєння, фінансової міцності України, бажання об'єднаного Заходу не боятися воювати з РФ, воювати у цій гібридній війні по-різному, не своїми людьми", - заявив президент.

За словами Зеленського, завершення війни також залежить від бажання Росії, оскільки війна закінчиться у будь-якому разі. Всім зрозуміло, що є військова частина війни і після неї у будь-якому випадку буде мирний процес і стіл переговорів і буде мир. Питання з ким Україна домовлятиметься, з яким президентом Росії. Це також залежить від бажання чинного президента Росії.

На думку президента, чинний президент РФ не усвідомлює те, що відбувається. Коли Володимир Путін буде готовий вийти в реальність, він точно зрозуміє, що треба закінчувати розпочату війну. І тоді можна буде спробувати йти дипломатичними цілями, якщо буде не пізно.

Читайте також на порталі "Коментарі" - бунт у лавах окупантів: війська "ДНР" відмовилися воювати за "чужу республіку "ЛНР".