Зеленський розповів, чому світ так і не зрозумів до якої війни насправді готувалася Росія

Президент України закликає світ до більш жорстких санкцій щодо Росії

Те, що Європейський Союз тільки зараз почав обговорювати шостий пакет санкцій, де йдеться про нафтове ембарго, свідчить про те, що цивілізований світ повною мірою так і не усвідомив, до чого насправді готувалася Росія, яку війну вона хотіла розв'язати. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на заяву під час звернення президента України Володимира Зеленського у парламенті Литви.

Глава держави зазначив, що затягування з таким важливим рішенням, як відмова від російської нафти – це свідчення того, що в Європі не зрозуміли до кінця, до якої війни підготувалися у Кремлі.

Президент зазначив, якщо на сьогоднішній день далеко не всі в Європі готові відмовитися від російського "блакитного палива", значить, поки що не може йтися про відмову від російської нафти. Отже, не може поки що говорити про те, що в Європі є єдність щодо готовності покінчити з російськими злочинами проти людства і припинити війну.

Також Володимир Зеленський нагадав європейцям про те, що досі низка великих європейських банків та підприємств продовжують співпрацю з Росією. Це, на думку Зеленського, справжнісінький сигнал для іншого бізнесу про те, що потрібно просто трохи почекати, не залишаючи російський ринок.

Більше того, додав президент, звірства російських солдатів у Київській області не змогли змусити європейських партнерів відмовитись від російських енергоносіїв.

Читайте також на порталі "Коментарі" - експерти розповіли, чому у Путіна вирішили піти на застосування хімічної зброї і які наслідки для Росії тепер варто очікувати.