Зеленський розповів, чому підписав закон про посилення відповідальності військових

У військовому керівництві вважають, що цей закон про посилення відповідальності військових дозволить уникнути необґрунтованих втрат особового складу.

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію з проханням накласти вето на законопроект 8271, який посилює кримінальну відповідальність військових. Цей закон Зеленський підписав тиждень тому.

"Підписаний мною закон № 8271 спрямований на покращення стану військової дисципліни та правопорядку під час несення військової служби, підвищення бойової готовності військових частин та їх здатності виконувати певні завдання для захисту Вітчизни" - зазначив Володимир Зеленський.

Президент зазначає, що при ухваленні рішення про підписання врахував позицію головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та командирів військових частин.

Зокрема, у військовому керівництві вважають, що цей закон дозволить уникнути необґрунтованих втрат особового складу.

Також він закликав Кабмін удосконалити механізм застосування до військових відповідальності за правопорушення.

Зеленський заявив, що поділяє переконання, що ці покарання повинні застосовуватися з урахуванням індивідуального характеру юридичної відповідальності, ступеня тяжкості скоєного правопорушення, принципів справедливості та верховенства права.

У той же час він назвав запорукою боєздатності військових підрозділів, у тому числі, дотримання військової дисципліни.

Читайте на порталі "Коментарі" - аналітики Інституту вивчення війни розповіли, чи виконає Шойгу наказ Путіна – захопити Донбас до березня.

Також видання "Коментарі" повідомляло - Генштаб: авіація ЗСУ розгромила чотири райони зосередження росіян.