Зеленський різко відповів на заяви Трампа про завершення війни

На думку українського президента, ймовірна домовленість Трампа з Путіним не зупинить диктатора

Плани потенційного кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа завершити війну в Україні завдяки поступкам можуть бути не тільки небезпечними для України, а й для позиції США у світі. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву інтерв'ю "The Guardian" зробив президент України Володимир Зеленський.

Український лідер упевнений, що російський диктатор Володимир Путін не зупиниться в Україні і йтиме далі у разі перемоги у війні.

На думку українського президента, ймовірна домовленість Дональда Трампа із Володимиром Путіним не зупинить кремлівського диктатора.

"Я не розумію, невже він хоче бути президентом-лузером? Давайте уявимо, що Трамп став президентом і вирішив закінчити війну за рахунок України. Наприклад. І якимось чином отримав підтвердження від Путіна, що це стоп, це все. Українці не будуть з цим миритися, але він може тоді сказати, що не дає нам жодної підтримки, а Україна без зброї не зможе воювати. Давайте уявимо. І уявіть собі на секунду, що після цього Путін піде далі. То ким для всього світу буде цей президент США?", – зазначив Зеленський.

Глава держави заявив, що у разі перемоги Путіна президент США виглядатиме слабким. Йдеться не лише про особистих американських лідерів, а й про інституційність США.

"І тоді Путін піде далі, розуміючи, що США вже не такий великий гравець. І тоді на арену вийдуть інші авторитарні лідери інших країн. І ось вам і припинення вогню, і початок того, що всі бояться говорити. Це третя світова війна", – заявив президент України.

Зазначимо, у цьому ж інтерв'ю Володимир Зеленський заявив, що все, що є замороженим конфліктом, є війною – повільною війною, або повільною окупацією, або замороженим конфліктом між сторонами. Тому Київ категорично проти такого сценарію.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Зеленський розповів, що вже робить Путін, аби зірвати саміт миру.