Зеленський просить партнерів дати Росії сигнал

Глава держави зазначив, що ключове зараз – це гарантії того, що підтримка України буде достатньою і наступного року також

Після всіх дискусій та міркувань щодо подальшої підтримки України світ має дати однозначний сигнал Росії про те, що жодної втоми немає і допомога Україні продовжиться. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час свого традиційного звернення до українців зробив президент України Володимир Зеленський.

Президент зазначив, що Україна активно готується до нових важливих подій на міжнародній арені, до нових комунікацій з партнерами.

За словами Зеленського, ключове завдання зараз для Києва – отримати всі гарантії того, що підтримка України у 2024 році точно не ослабне.

Глава української держави висловив подяку країнам-партнерам України, де дивляться на підтримку України в одному напрямку з українським народом і підтримують її продовження та посилення.

Володимир Зеленський зупинився на підтримці Нідерландів, які передбачили наступного року понад 2 мільярди євро підтримки України, переважно у сфері безпеки.

"Це своєчасний сигнал. Важливо відчувати, що захист свободи спирається на надійну та щиру підтримку", – прокоментував президент.

Читайте також на порталі "Коментарі" - голова Білого дому Джо Байден знову фактично зрівняв терористів із ХАМАС та російський режим у статті Washington Post під назвою "США не відступлять перед викликом Путіна та ХАМАС". Тим часом підтримка України у протидії російській агресії залишається серед американців на рівні 40%, а кількість тих, хто виступає за збільшення допомоги Україні на 8% менша за тих, хто вважає, що її потрібно скоротити (23% проти 31%). В американському парламенті вже "збоять" законопроекти щодо цієї самої підтримки. Про що говорять заяви та дії американських політиків останнім часом? У сторону збільшення чи зменшення хитнеться підтримка України з боку США? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.