Зеленський про ситуацію на Донбасі: "Ніхто не сподівався, що буде легко"

Зеленський зробив заяву про врегулювання конфлікту на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський зробив заяву про переговори щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. За словами гаранта, Україна і надалі буде намагатися домовитися про перемир'я на Донбасі. Про це очільник держави написав у своєму Telegram-каналі.

Як підкреслив Зеленський, його стратегія - це обов'язкове відновлення миру на сході України, а також повернення окупованих територій.

"Процес переговорів щодо миру нелегкий. Але ніхто і не сподівався, що буде легко... Саме тому ми не зупиняємося і домовляємося про перемир'я як про найшвидший тактичний крок. Наша стратегія - обов'язково мир і повернення наших людей і територій", - заявив президент.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Володимир Зеленський підписав Стратегію воєнної безпеки нашої країни, яка на законодавчому рівні закріплює за Росією визначення головного противника України у військовому плані. Про це йдеться у відповідному указі очільника держави. Повідомляється, що Російська Федерація на офіційному рівні залишається військовим супротивником нашої країни, який продовжує військову агресію проти України в окремих районах Донецької та Луганської областей, а також тимчасово окупував території Криму і міста Севастополя, що належать Україні.

У документі йдеться про те, що Росія постійно несе загрозу українському суверенітету, незалежності, а також територіальній цілісності нашої країни. Також стратегія воєнної безпеки не виключає можливості загострення російської збройної агресії. Найголовнішим ризиком у сфері національної безпеки і оборони стратегія називає нездатність нашої країни до забезпечення і стримування військової агресії з боку Росії.