Зеленський про План перемоги: він посилить Україну та надасть впевненість у майбутньому

План складається з п'яти пунктів та трьох таємних додатків

План перемоги — це стратегічний документ, який має на меті зміцнити Україну як військово, так і геополітично. Його реалізація дозволить українському народу відчути впевненість у майбутньому після війни. Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час пресконференції у Брюсселі, де він також наголосив на важливості підтримки світової спільноти та майбутньої участі України в НАТО.

Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції в Брюсселі розповів про значення Плану перемоги, який допоможе посилити країну не лише у військовому, а й геополітичному аспектах. За словами Глави держави, цей документ сприятиме тому, що українці отримають чіткість та визначеність щодо майбутнього своєї країни.

Перший пункт Плану стосується запрошення України до НАТО. Хоча це ще не означає повноправного членства, цей крок підтверджує, що Україна не залишиться наодинці у протистоянні агресії та обов’язково стане частиною Альянсу.

"Це про те, як можна посилювати людей не лише зброєю, а й упевненістю, визначеністю. Що буде завтра з ними, їхньою країною, містом, селом, родиною, дітьми, у якій країні вони будуть жити після війни", – сказав Володимир Зеленський.

Глава держави також підкреслив, що світова спільнота має підтримати Україну в реалізації цього плану, інакше це стане помилкою, яка піде на користь агресору. Він назвав запрошення до НАТО превентивним кроком, що демонструє готовність світу протистояти диктаторським режимам.

"Запрошення в НАТО – це саме превентивний крок: показати, що не Путін змінює курс усього світу, а, навпаки, весь світ готовий змінювати того чи іншого агресора, який починає жити поза світовими правилами", – наголосив Глава держави.

Президент також поділився інформацією, що більшість країн-членів ЄС вже висловили свою підтримку Плану перемоги під час засідання Європейської ради, і Україна працюватиме над подальшими кроками для зміцнення своєї позиції перед другим Самітом миру.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський презентував план Перемоги у Верховній Раді. За словами президента, план складається з п'яти пунктів та трьох таємних додатків. П’ять пунктів плану Перемоги в матеріалі “Коментарі”.