Зеленський попередив, коли по Україні "буде багато атак"

Володимир Зеленський в Іспанії заявив, що Україна потребує захисту

"Багато атаки" по Україні очікується вже найближчої зими. Ворог буде використовувати ракети та іранські дрони. Саме тому наша країна потребує захисту. Відповідну заяву зробив президент Зеленський у своєму коментарі журналістам у іспанській Гранаді.

"Важливо, щоб Україна мала захист на зиму, тому що взимку ми матимемо багато атак з різних сторін, різних видів російських ракет, включаючи іранські дрони", - заявив він журналістам.

Також український президент зазначив, що головне завдання - зберегти єдність у Європі.

"І я говорю не тільки про країни ЄС, у всій Європі. Я думаю, що це найбільша проблема, тому що Росія атакуватиме за допомогою інформаційної дезінформації, за допомогою фейків", - заявив Зеленський.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у РНБО пояснили, що відбувається у Словаччині – чому країна перестає бути другом України. У Словаччині "просто божевільний" вплив російської агентури. Таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив секретар РНБО Олексій Данілов.

На його думку, іншим політикам, які представляють демократичні вільні країни Європи, потрібно уважно стежити за тим, що відбувається в Словаччині. Адже вже є прецедент, що на території ЄС дедалі активніше з'являються російські наративи, російська мова, російська історія. Це дуже погана тенденція. При цьому Данілов висловив думку, що політики не визначають курс країни, а народ.

Також "Коментарі" з'ясовували, чи справді Україну підштовхують до переговорів із РФ – чому йдуть натяки щодо зниження допомоги. На тлі деякого зниження підтримки України (і військової, і фінансової) з боку США та Європи (з внутрішньополітичних та інших мотивів), голоснішими стають голоси про необхідність переговорів. З'явився в цьому також голос міністра оборони Італії Гвідо Крозетто. Він вважає, що є передумови, щоб навесні міг розпочатися "діалог" України з РФ. Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг взагалі закликав Україну і Росію до початку мирних переговорів ледь не тут і зараз. Росія готовності до конструктивних переговорів явно не демонструє.