Зеленський подякував Польщі за танки. Є реакція у відповідь

Президент України Володимир Зеленський подякував Польщі за підтримку у війні. На його слова відповів прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, який зазначив, що його країна буде підтримувати Україну до перемоги.

Володимир Зеленський подякував Польщі за оголошення про передачу 60 польських та 14 німецьких танків для України. На повідомлення Зеленського відреагував прем’єр-міністр Матеуш Моравецький, який розповів коли може закінчитись підтримка Польщі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter політиків.

Після повідомлення Німеччини, уряд якої дозволив постачати свої танки в Україну, Польща оголосила про передачу танків для України. Володимир Зеленський подякував за такі дії союзників, а також згадав "Січневе повстання" 160-річної давнини, коли поляки, українці, білоруси та литовці повстали проти Російської імперії.

"Дякую Анджею Дуді, Матеушу Моравецькому і польській нації за такі важливі рішення передати Україні 60 польських танків, 30 з яких знамениті PT-91 Twardy і 14 танків Leopard-2. Як 160 років тому ми разом, але цього разу у ворога немає шансів. Разом ми переможемо!", - пише Зеленський.


На слова українського президента відповів прем’єр-міністр Матеуш Моравецький, який написав пообіцяв, що на постачанні танків військова допомога Україні не закінчиться.

"Ми були, є і будемо разом. Через 160 років наші народи згадуватимуть цю війну, цього разу виграну. На цьому польська допомога Україні не закінчується. Тільки одне може покласти край нашій підтримці: перемога", - пише Моравецький.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що танки - це тільки початок військової допомоги для України.

Також "Коментарі" писали про Володимира Зеленського, який розповів, коли можуть відбутись мирні переговори з Росією.