Зеленський після візиту у США зробив важливу заяву

Довгоочікуване рішення щодо дозволу на глибокі удари по Росії США досі не ухвалили.

Президент Володимир Зеленський підбив підсумки свого візиту до США та анонсував, що наступне засідання у форматі "Рамштайн" буде особливим. Про це він заявив у своєму вечірньому відеозверненні.

За словами президента, українська та американська команди вже працюють над реалізацією обговорених під час візиту питань і готуються до наступної зустрічі в "Рамштайні". Зеленський зазначив, що українська сторона надасть партнерам усі необхідні деталі та аргументи, аби забезпечити результати найближчими місяцями — як на фронті, так і в дипломатичній сфері.

"Наші команди – українська й американська – уже працюють з усім тим, що ми обговорили у Нью-Йорку та Вашингтоні, і вже готуємося до зустрічі в "Рамштайні". Це буде особливий "Рамштайн", і від нашої сторони партнери отримують усі деталі, усі аргументи, як забезпечити результати найближчими місяцями і на фронті, і в дипломатичній роботі", — сказав президент.

Глава держави підкреслив, що сила зброї і сила дипломатії повинні діяти разом, і це є основою його "Плану перемоги". Він також наголосив, що Україна очікує конкретних кроків від партнерів для посилення стратегії країни.

"Ми чекаємо також конкретних речей від партнерів, щоб посилити нашу стратегію. І це стосується всіх наших партнерів – наша сила саме в тому, що вільний світ захищає себе", — висловився глава держави.

Окрім того, Зеленський анонсував підписання ще однієї безпекової угоди, що є важливим елементом для зміцнення співпраці з міжнародними партнерами та захисту України.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський розповів про важливість наступного засідання у форматі "Рамштайн". У жовтні на зустрічі у форматі "Рамштайн" разом із партнерами потрібно буде визначитися щодо посилення тиску на Росію заради справедливого миру. Таку заяву під час свого традиційного вечірнього звернення до українців зробив президент України Володимир Зеленський.