Зеленський підписав закон, який передбачає матеріальну підтримку безробітних на карантині

Завдяки закону буде урегульовано процедурні питання, пов’язані з набуттям і підтвердженням особою статусу безробітного

Сьогодні Президентом України Володимиром Зеленським було підписано закон про соціальний захист безробітних на період карантину. Закон передбачає врегулювання низки питань, які пов’язані зокрема з одержанням фінансової допомоги тими, хто не має змоги працювати на період епідеміологічних заходів, вжитих країною. Таку інформацію надали у пресслужбі Президента.

Закон був ухвалений парламентом ще 2 грудня 2020 року. Він спрямований на посилення соціального захисту та підтримки громадян.

Відповідно до закону, "право на отримання допомоги з часткового безробіття застрахованим особам у разі втрати ними частини доходу через карантинні обмеження поширюється на громадян, які отримують пенсії".

Завдяки закону буде урегульовано процедурні питання, пов’язані з набуттям і підтвердженням особою статусу безробітного, а також одержанням допомоги з безробіття на період дії карантину.

Нагадаємо, що Верховна Рада призначила нового міністра у справах ветеранів. Ним стала Юлія Лапутіна. За її кандидатуру віддали свої голоси 248 народних депутатів.

Юлія Лапутіна обіймала посаду заступника начальника Центру спеціальних операцій "А" Служби безпеки у 2010-2012 роках. У квітні 2014 року в складі першої об'єднаної групи СБУ вона висадилася на Краматорському аеродромі, захист якого забезпечувало спецпідрозділ "Альфа". Після цього вона командувала оперативною групою СБУ в зоні АТО.

Сайт "Коментарі" раніше розповідав, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль відповів, чому в Україні росте ціна на газ та дав пораду українцям, як обирати постачальника газу.