Зеленський особисто повезе до Нью-Йорка "план перемоги" України: ЗМІ дізналися подробиці

Україна підготувала "план перемоги", який тепер мають представити країнам-партнерам.

У вересні президент України Володимир Зеленський скористається можливістю осінньої сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, щоб обговорити з лідерами країн-партнерів так званий "план перемоги" України, а також необхідну допомогу для його реалізації. Про це повідомляє українська служба "Голосу Америки".

Однією з ключових тем на зустрічах стане зняття обмежень на використання західної зброї для ударів по території Росії. Україна вже протягом тривалого часу намагається переконати своїх союзників у тому, що такі удари є правом країни на самооборону та можуть стати вирішальним чинником, який змусить Росію припинити війну.

Загальні дебати Генеральної Асамблеї ООН розпочнуться 24 вересня. У цей день з промовою виступить президент США Джо Байден, а наступного дня, 25 вересня, планується виступ президента України Володимира Зеленського.

На тлі цих подій Велика Британія прагне відігравати провідну роль серед західних партнерів у питанні зняття заборони на застосування західних ракет для ударів по цілям на території Росії. Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер після зустрічей у Вашингтоні планує низку переговорів із європейськими союзниками, серед яких прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні, президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Зазначається, що британські ракети Storm Shadow, які мають дальність до 300 кілометрів, виробляються у співпраці не тільки з Францією, а й з Італією та США.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський озвучив нові деталі плану перемоги України. Президент України Володимир Зеленський заявив, що план перемоги над Росією має чотири основні пункти та один додатковий. За словами Зеленського, невдовзі він зустрінеться з президентом США Джо Байденом та кандидатами в президенти, щоб поділитись планом перемоги України у війні проти Росії.