Зеленський оцінив свою зустріч з Трампом

Президент оцінив свою зустріч з Трампом в інтервʼю американським республіканським ЗМІ.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що під час зустрічі з Дональдом Трампом отримав "чітку інформацію" про те, що експрезидент США підтримуватиме Україну. Про це він розповів в інтерв'ю Fox News.

Зеленський зазначив, що хоча не знає, хто стане президентом США після наступних виборів, він отримав запевнення від Трампа щодо підтримки України. За словами українського лідера, Трамп проявив значний інтерес до деталей ситуації на полі бою, до питань про підтримку України з боку США та причини, через які російський президент Володимир Путін розпочав вторгнення.

"Я не знаю, що буде після виборів у США і хто буде президентом, адже це ваша країна і народ вирішує, хто ним має стати. Але я отримав від Дональда Трампа дуже чітку інформацію, що він буде на нашому боці, що він буде підтримувати Україну. Є дуже багато деталей, які, я думаю, йому було цікаво почути саме від мене", – зазначив Зеленський.

Президент України також торкнувся питання про те, чи турбують його заяви Трампа щодо "хороших відносин" із Путіним. На це Зеленський відповів, що сподівається на тепліші стосунки між ним та Трампом, ніж між Трампом і Путіним.

"Я сказав, що сподіваюся, що у нього тепліші стосунки зі мною, ніж з Путіним. Я сказав це під час нашої зустрічі. Я розумію, що у Дональда Трампа є й були відносини, коли він був президентом", – сказав глава держави.

Крім того, Зеленський пояснив свою попередню заяву про те, що не вірить, що Трамп знає, як завершити війну. Він підкреслив, що це пов’язано з тим, що розуміння ситуації на полі бою і ціни війни є набагато глибшим у тих, хто перебуває безпосередньо в епіцентрі подій.

"Ні, я сказав, що думаю, що саме ми розуміємо набагато краще за всіх, включно з Дональдом Трампом, що відбувається у нас в Україні і як це зупинити. Це важко зрозуміти. З усією повагою, між США та Україною велика відстань. І якщо у вас немає війни, то ви не можете це зрозуміти. Тому що Україна до повномасштабного вторгнення і після – це дві різні країни. Тому без цього досвіду, ви не зможете зрозуміти, як зупинити Путіна, і саме цим я хотів поділитися – якою є ціна цієї трагедії, кривавого вторгнення Путіна", – підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Трамп хотів принизити Зеленського у США