Зеленський назвав головне питання, яке обговорив з Папою Римським

Володимир Зеленський обговорив повернення українців з російського полону.

Президент України Володимир Зеленський здійснив візит до Ватикану, де зустрівся з Папою Римським. Після зустрічі з понтифіком президент назвав головну тему, яка була обговорена з Франциском.

11 жовтня Володимир Зеленський зустрівся з Папою Римським у Ватикані. За словами президента, основна тема діалогу стосувалась українців, які перебувають у полоні в РФ та способи їх повернути.

"Питання повернення наших людей додому з полону було головним під час зустрічі з Папою Римським Франциском. Розраховуємо на сприяння Святого Престолу поверненню додому захоплених у російський полон українців", - повідомив Зеленський у соцмережах.

Президент зазначив, до для всіх в Україні залишається надзвичайно болісними питаннями щодо полонених і депортованих людей. Зокрема Зеленський вказав, що у російських таборах та в’язницях перебувають дорослі, діти та багато цивільних. Окремо, президент згадав про 27-річну українську журналістку, яка загинула у російському полоні.

"Вчора стало відомо, що в полоні в Росії загинула українська журналістка Вікторія Рощина. Для багатьох українських журналістів, які знали Вікторію, її загибель – це справжній удар", - сказав Зеленський та додав, що у російському полоні досі багато журналістів, громадських діячів та інших українців.

Після розмови з понтифіком Зеленський подарував Папі Римському картину "Бучанський злочин. Історія Марічки" на якій зображена дівчина на фоні зруйнованих будинків. Франциск подарував Зеленському бронзовий барельєф із зображенням квітки, що розпускається, з написом "Мир – це тендітна квітка".

Раніше портал "Коментарі" повідомив, що Зеленський запропонував визначитись, як має закінчитись війна в Україні.

Також "Коментарі" писали, що у Бельгії різко засудили слова Папи Римського.