Зеленський може проігнорувати саміт НАТО: у чому причина

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква впевнений, що Зеленський не поїде на саміт НАТО, якщо його лідери мають "дефіцит мужності"

Глава української держави Володимир Зеленський особисто буде присутнім у Вільнюсі на саміті Північноатлантичного Альянсу лише за умови, що він матиме впевненість – Україна на цьому саміті отримає задовільний результат. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю Reuters заявив заступник голови Офісу президента, дипломатичний радник президента України Ігор Жовква.

Журналіст спробував дізнатися, які мінімальні умови присутності Зеленського на саміті НАТО. Жовква не став прямо відповідати, але зазначив, що слід згадати недавню промову лідера українців у Верховній Раді, де прозвучали слова про важливість мужності у сучасному світі.

"Президент не поїде... на саміт, якщо лідери схильні демонструвати або демонструватимуть дефіцит мужності, тоді як Україна з усією мужністю, волею і силою, і високим бойовим духом бореться проти російської агресії", - заявив радник.

Ігор Жовква додав, що немає сенсу президентові витрачати час і відвідувати захід, де, крім слів підтримки, ніхто не озвучить конкретики і не буде прийнято жодного важливого для України рішення. Тому якщо "не буде результату", то не буде і візиту. У ньому просто відпаде потреба.

Радник голови ОП також висловив особисту думку, що Україна зараз набагато ближча до отримання запрошення на членство в НАТО, ніж "півроку тому".

Читайте також на порталі "Коментарі" - країна, що воює, не може бути членом НАТО: хто в Альянсі категорично проти членства України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у МЗС України пояснили, у якому разі саміт НАТО вважатиметься успішним для Києва.