Зеленський анонсував позитивні новини для України наступного тижня

Володимир Зеленський розповів про нові пакти підтримки України.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наступного тижня Україна матиме ряд позитивних дипломатичних новин, а також нових пактів про підтримку країни.

У вечірньому зверненні 27 жовтня Володимир Зеленський розповів про підготовку до роботи з партнерами наступного тижня, які підтримують та допомагають Україні у війні з Росією. Президент оголосив про створення нового формату "Україна + країни північної Європи", який полягатиме у співпраці у сфері оборони, економіки та політики.

"І в основі цього всього - наша ціннісна взаємодія, те, як ми бачимо життя в Європі. Точно безпечною, точно демократичною, точно здатною захищати інтереси європейців. Вдячний кожній країні з цього формату, зокрема Фінляндії, Швеції, Норвегії, Данії, Ісландії", - сказав Зеленський.

Президент України також розповів, що очікує від міжнародних партнерів підтримки плану перемоги, а також анонсував додаткову допомогу від кількох країн, яка має бути представлена наступного тижня.

"Ми будемо говорити з "нордиками" про нові принципові кроки, які можуть принципово посилити тиск на Росію за цю війну і заради чесної дипломатії. Тож дипломатичних новин і нових пактів підтримки України має бути наступного тижня більше", - наголосив президент.

За словами Зеленського, ключовими пріоритетами наразі є підтримка українських військових на найскладніших напрямках та внутрішнє виробництво, зокрема безпілотники.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, як у Кремлі відреагували на план перемоги від Зеленського.

Також "Коментарі" писали, що Україна готова до обговорення всіх можливих варіантів закінчення війни, але на певних умовах.