Головна Новини Політика президент Зеленський вважає перемогою 41 день "тиші" на Донбасі, попри загибель українського військового
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський вважає перемогою 41 день "тиші" на Донбасі, попри загибель українського військового

Зі слів президента, українська влада приділяє увагу кожному випадку загибелі і смерті українських військових

9 вересня 2020, 18:15
Поділіться публікацією:

Президент України прокоментував зрив "режиму тиші" на сході країни з боку проросійських бойовиків 6 вересня. Цієї теми глава держави торкнувся під час спілкування з представниками ЗМІ в Хмельницькій області, пише UNN.

Зеленський вважає перемогою 41 день "тиші" на Донбасі, попри загибель українського військового

Фото: REUTERS/Gleb Garanich

"42 дні була тиша на Донбасі, я вважаю, що для нас це перемога. Бойових втрат за 41 день не було, на 42-й день ми втратили людину… Після цього у нас знову немає бойових втрат", — розповів Зеленський.

Також лідер країни наголосив, що кожен епізод і факт порушення режиму припинення вогню на Донбасі відпрацьовується та детально розбирається.

Президент підкреслив, що українська влада приділяє увагу кожному випадку загибелі і смерті українських військових.

 "Ми по деталях розбираємо кожен епізод. На жаль, втратили людину, мої співчуття всім рідним і близьким. Після цього зараз у нас знову немає бойових втрат, і, слава Богу, зараз немає обстрілів", – резюмував Володимир Зеленський.

Відомо, що з кінця липня на Донбасі триває "режим тиші". Загалом, дотримання умов призупинення вогню тривало 41 день, за виключенням окремих провокативних пострілів з боку російських найманців.

6 вересня бойовики з крупнокаліберної зброї обстріляли позиції українських військових, в результаті чого один боєць був поранений. Пізніше, в той же день, від кулі російського снайпера загинув військовий сил ООС. Після цього випадку "тиша" на Донбасі стабілізувалася.

Раніше "Коментарі" писали, що у тристоронній контактній групі по Донбасу назвали причину, з якої президент Володимир Зеленський не може публічно занадто жорстко критикувати дії Кремля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини