Головна Новини Політика президент Зеленський відповів, чи буде першим в Україні вакцинуватися від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відповів, чи буде першим в Україні вакцинуватися від COVID-19

У Зеленського повідомили про дві вакцини проти коронавірусу для українців

23 лютого 2021, 19:45
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський готовий отримати щеплення від коронавірусу разом з військовослужбовцями як Верховний Головнокомандувач. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Офісу президента.

Зеленський відповів, чи буде першим в Україні вакцинуватися від COVID-19

Фото: ОП

Наразі в Україні зареєстровано дві вакцини від COVID-19 – препарати Pfizer/BioNTech та Covishield (яка вже прибула в Україну).

Повідомляється, що препарат з Міжнародного аеропорту "Бориспіль" доправили на склад "Укрпромпостач". Вже завтра, 24 лютого, має розпочатися постачання вакцини в регіони. Зазначимо, що Covishield вироблена на індійському заводі за ліцензією AstraZeneca. Щеплення цим препаратом має проводитися у два етапи.

Президент запевнив, що вакцини будуть оперативно доставлені до регіонів. Препарати отримають лікарні, а вакцинацією будуть займатися мобільні бригади.

"Вакцинація повинна розпочатися якнайшвидше, щойно регіони отримають перші партії. Але вона має бути добровільною – нікого не потрібно силувати, краще детально проінформувати людей про належну якість препарату", – наголосив Володимир Зеленський.

У першу чергу вакцинуватимуть лікарів медичних закладів, які працюють із хворими на COVID-19. Далі йдуть працівники соматичних лікарень, екстреної медичної допомоги, сімейні лікарі. На другому етапі згідно з графіком, передбачена вакцинація військових. Саме з ними Зеленський виявив готовність зробити щеплення.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що вакцина від коронавірусу Covishield є найбільш ефективною і найкращою з усіх на сьогодні. Цей препарат є аналогом, виготовленим за ліцензією Oxford-Astra Zeneca. Після вакцинації виробляється поверхневий спайковий білок, який змушує імунну систему атакувати коронавірус, якщо він пізніше заразить організм. Деякі після щеплення відчувають втому, озноб, нудоту, головний біль.

Як повідомлялося, хід пандемії COVID-19 може змінитися. Вчені назвали причину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини