Головна Новини Політика президент Зеленський почав війну проти найбільших олігархів України
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський почав війну проти найбільших олігархів України

Глава держави розпочав активну боротьбу з олігархами

2 березня 2021, 15:00
Поділіться публікацією:

На Заході вважають, що Президент України Володимир Зеленський почав відкриту війну з найбільшими українськими олігархами. Першим на черзі був кум Путіна і проросійський політик Віктор Медведчук, проти якого ввели санкції. Про це йдеться в статті видання "Financinal Times".

Зеленський почав війну проти найбільших олігархів України

Фото: ОП

Повідомляється, що Володимир Зеленський в лютому 2021 року позначилася санкції на телеканали, які були рупорами російської пропаганди в Україні (112, NewsOne і Zik). Вони належали нардепу Тарасу Козаку, пов'язаного з Віктором Медведчуком, якого видання називає олігархом.

Також наголошується, що 19 лютого було заморожено активи Віктора Медведчука і його сім'ї, а також нафтопровід, який він сам собі надав через суди.

У виданні додали, що детективи НАБУ затримали і пред'явили звинувачення колишнім топ-менеджерам Приватбанку, який належав Ігорю Коломойського.

Зараз Федеральне бюро розслідувань США веде кримінальну справу проти Коломойського по відмиванню грошей через покупку нерухомості в США. Медведчук знаходиться під американськими санкціями з 2014 року.

У виданні FT зазначають, що у Володимира Зеленського дали чіткий сигнал, що продовжать активну боротьбу з олігархами в Україні.

Під час президентської кампанії 2019 року Володимира Зеленського звинувачували у зв'язках з Ігорем Коломойським, а опоненти навіть називали Зеленського маріонеткою олігарха. Першим головою офісу президента Зеленського був корпоративний адвокат Коломойського Андрій Богдан, який обслуговував його інтереси в судах.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, яка вірогідність відставки глави ОП Андрія Єрмака.

Читайте також про те, чи стане Арсен Аваков новим прем'єр-міністром України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ирина

2 березня 2021, 17:28

Они должны перестать тянуть с нас деньги ! https://kosatka.media/uk/category/elektroenergiya/news/dtek-energo-zavershil-god-s-chistym-ubytkom-19-mlrd-grn


Новини