Головна Новини Політика президент Зеленський підписав закон про підвищення мінімальної зарплатні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський підписав закон про підвищення мінімальної зарплатні

З 1 вересня зарплата буде встановлена на рівні п'ять тисяч гривень на місяць

29 серпня 2020, 22:48
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський підписав 29 серпня закон про підвищення мінімальної заробітної плати на 227 гривень з 1 вересня. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Офіс президента.

Зеленський підписав закон про підвищення мінімальної зарплатні

"Документ передбачає збільшення мінімальної заробітної плати та встановлення її з 1 вересня поточного року на рівні п'ять тисяч гривень на місяць", — йдеться в офіційному повідомленні Офісу президента.

Кабінет міністрів України з 1 вересня підвищив посадові оклади за всіма тарифними розрядами зв'язку з підвищенням мінімальної заробітної плати в країні до п'яти тисяч гривень, або на 227 гривень.

Щоб розрив між першим тарифним розрядом і мінімальною заробітною платою в 44,5% зберігся, Кабінет міністрів збільшив ставку за цим розрядом на 123 гривні — до 2225 гривень.

В Офісі президента також нагадали, що підвищення "мінімалки" з вересня поточного року є лише першим етапом. Другим стане підвищення з початку 2021 року до 6000 гривень, а протягом наступного року мінімальна зарплатня має зрости до 6500 гривень.

Як повідомляло видання "Коментарі", Зеленський відповів, скільки буде жити в колишньому будинку Ющенка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини