Головна Новини Політика президент Зеленський нагородив митрополита УПЦ МП орденом "За заслуги"
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський нагородив митрополита УПЦ МП орденом "За заслуги"

Єпархія, очолювана митрополитом Феодором, нараховує 358 храмів

25 вересня 2020, 23:51
Поділіться публікацією:
Сьогодні Президент України Володимир Зеленський відвідав Закарпаття. В ході робочої поїздки в регіон глава держави вручив нагороди священослужителям греко-католицької єпархії та Української православної церкви, повідомляє прес-служба глави держави.
Так, відомо, що глава держави відвідав Хрестовоздвиженський греко-католицький кафедральний собор в місті Ужгороді, де вручив орден "За заслуги" II ступеня (посмертно) єпископу Мукачівської греко-католицької єпархії Мілану Шашік, передавши його наступнику єпископа — апостольському адміністратору Мукачівської греко-католицької єпархії єпископу Нілу.
Державна нагорода була присвоєна Мілану Шашік за багаторічну плідну церковну, благодійну і милосердну діяльність. Відомо, що Владика Мілан освятив 160 храмів і каплиць, висвятив 154 нових єпархіальні священиків.
Глава держави наголосив на важливості збереження пам'яті про людей, які розвивали місцеві громади, "до того, що об'єднує нас всіх як українців, як людей".
Також Володимир Зеленський побував у Свято-Миколаївській церкві в Ужгороді, де вручив орден "За заслуги" II ступеня митрополиту Мукачівському та Ужгородському Української православної церкви Феодору, який протягом всієї служби сприяв розширенню структури єпархії. Зараз Закарпатська єпархія МП налічує 358 релігійних громад, 304 священнослужителя, 15 монастирів і чотири релігійні братства. В Ужгороді діє Духовна академія імені св. Кирила і Мефодія. Єпархія матеріально і духовно підтримує дитячі будинки, школи-інтернати та лікарні.
Владика Феодор зазначив, що для нього честь отримати нагороду з рук Президента.
Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Володимир Зеленський відреагував на інформацію про авіакатастрофу під Чугуєвом.



Зеленський нагородив митрополита УПЦ МП орденом "За заслуги"

Фото: пресс-служба ОП



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини