Зеленський вважає перемогою 41 день "тиші" на Донбасі, попри загибель українського військового

Зі слів президента, українська влада приділяє увагу кожному випадку загибелі і смерті українських військових

Президент України прокоментував зрив "режиму тиші" на сході країни з боку проросійських бойовиків 6 вересня. Цієї теми глава держави торкнувся під час спілкування з представниками ЗМІ в Хмельницькій області, пише UNN.

"42 дні була тиша на Донбасі, я вважаю, що для нас це перемога. Бойових втрат за 41 день не було, на 42-й день ми втратили людину… Після цього у нас знову немає бойових втрат", - розповів Зеленський.

Також лідер країни наголосив, що кожен епізод і факт порушення режиму припинення вогню на Донбасі відпрацьовується та детально розбирається.

Президент підкреслив, що українська влада приділяє увагу кожному випадку загибелі і смерті українських військових.

"Ми по деталях розбираємо кожен епізод. На жаль, втратили людину, мої співчуття всім рідним і близьким. Після цього зараз у нас знову немає бойових втрат, і, слава Богу, зараз немає обстрілів", – резюмував Володимир Зеленський.

Відомо, що з кінця липня на Донбасі триває "режим тиші". Загалом, дотримання умов призупинення вогню тривало 41 день, за виключенням окремих провокативних пострілів з боку російських найманців.

6 вересня бойовики з крупнокаліберної зброї обстріляли позиції українських військових, в результаті чого один боєць був поранений. Пізніше, в той же день, від кулі російського снайпера загинув військовий сил ООС. Після цього випадку "тиша" на Донбасі стабілізувалася.

Раніше "Коментарі" писали, що у тристоронній контактній групі по Донбасу назвали причину, з якої президент Володимир Зеленський не може публічно занадто жорстко критикувати дії Кремля.