Зеленський висловився щодо затримання українців у Білорусі

Зеленський звернувся до білоруських колег із закликом

У Білорусі сьогодні, 14 серпня, були звільнені українці Євген Васильєв, Костянтин Рєуцький і Оксана Альошина. Українські правозахисники та журналісти були незаконно затримані ще два дні тому. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Президент зауважив, що українці не порушували жодних законів сусідської країни.

"Перебували там виключно задля отримання правдивої інформації про події, що там відбуваються, та задля коментування їх у публічному медійному просторі. Відкрито, прозоро, професійно. Зараз вони в цілковитій безпеці", - розповів гарант.

Крім того, Україна веде перемовини щодо звільнення ще одного свого громадянина – Романа Шишка, який перебуває в ізоляторі у Бресті. Зеленський заявив, що країна завжди буде захищати своїх співвітчизників.

"Однак ми закликаємо наших білоруських колег категорично утриматися від незаконних затримань і насильства. Нам дійсно небайдуже. Ми справді переживаємо за все, що відбувається в Білорусі, - заявив Зеленський. - Білорусь завжди була добрим другом і партнером України. І для нас важливо, щоб білоруси знайшли виключно мирний і демократичний вихід із суспільно-політичного конфлікту".

Український лідер сподівається, що Білорусь розвиватиметься та буде демократичною, економічно сильною й незалежною державою.

Нагадаємо, затримані в Білорусі розповіли страшні подробиці про тортури в СІЗО.