Зеленський відповів на петицію проти обов'язкових щеплень для населення

Петицію про заборону обов'язкової вакцинації і щеплень підписали 25 тисяч осіб

Глава держави Володимир Зеленський відповів на петицію, в якій українці закликали захистити їх права на здоров'я і не допускати обов'язкової вакцинації населення. Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

Так, Зеленський зазначив противників вакцинації, що закон передбачає відповідальність громадян не тільки за своє здоров'я, але і зобов'язує не шкодити організму інших людей. При цьому щеплення обов'язкові при вступі на роботу до ряду професій, а також у разі виникнення загрози масового інфікування.

"В 2019 році Всесвітня організація охорони здоров'я вперше внесла в щорічний список глобальних загроз людству відмова від вакцинації. У 2020 році світ зіткнувся з черговою глобальною загрозою - спалахом коронавіруса СОVID-19, запобігання поширення якого в даний час залишається головним пріоритетом для всього світу", - зазначено в повідомленні.

Український гарант наголосив, що в нашій країні дію оновлені медичні стандарти, а алгоритми дій для роботи з пацієнтами адаптовані під сучасні розробки Моз.

"Безумовно, людство знову в своїй сучасній історії зіткнулася з вкрай небезпечною загрозою, яка змінила звичний спосіб життя кожної людини", - зазначив Зеленський, додавши, що заборона на вакцинація не може бути повністю схвалений, але доручить Кабміну провести в цьому питанні додаткові системні заходи.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні створена петиція проти змови засновника компанії "Майкрософт" Білла Гейтса, який через вакцинацію хоче чіпувати населення і скоротити його до мільярда осіб.