Зеленський привітав вчителів з професійним святом

Глава держави звернув увагу на те, що на тлі пандемії коронавірусу робота вчителів значно ускладнилася

Президент України Володимир Зеленський привітав працівників освіти з професійним святом. Вітання з'явилося на сторінці глави держави в Facebook.

Володимир Зеленський зазначив, що вчителі в якійсь мірі нагадують батьків, від яких діти переймають такі якості, як розум, відвертість, вимогливість, які залишаються на все життя. Глава держави звернув увагу на те, що вчителі багато в чому формують світогляд людини.

Нагадаємо, про тих, чиї уроки залишилися з ними на все життя, виданню "Коментарі" розповіли українські зірки.

Зазначимо, в Україні День працівників освіти традиційно відзначаю в першу неділю жовтня. У цьому році - 4 жовтня.

День вчителя прийшов в незалежну Україну ще з часів СРСР. А в Союзі свято вперше відзначили в 1965 році. Після розпаду "непорушного" Україна залишила дату святкування - в першу неділю жовтня.

До речі, Міжнародний день вчителя відзначається 5 жовтня. Він був заснований в 1994 році ЮНЕСКО та ООН. Дату обрали на честь річниці документа "Про становище вчителів", складеного в 1966 році.

В цьому році у зв'язку з дистанційним навчанням, на яке школи перейшли навесні через коронавірус (і продовжують переходити зараз), багато переосмислили роль вчителя. До професії повертається колишній престиж. Хотілося б ще, щоб і рівень знань у нас був більш якісним, ніж останнім часом.